TV Forums

Free Games Games Forums Music Forums TV Forums

  Main Index FORUM
HOME
Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN
Rules & FAQ RULES
F.A.Q.

Crumbtrail TV Forums: TV Equipment: TV Repair Forum:
Insignia Splash Screen Fizzles

 

 


GrecoISU
New User

Aug 20, 2018, 1:47 PM

Post #1 of 4 (190 views)
Shortcut
Insignia Splash Screen Fizzles Can't Post

I have an Insignia 40 inch Roku (NS-40DR420NA16).

Insignia was apparently left in no-climate controlled storage through cold weather and is now fizzling out at the splash screen. Splash screen does not return when you turn off and on. It returns when power is cut at the wall. Picture is extremely good looking for the one second you see the splash screen. Audio seems to work.

Replaced main board but the issue persists.

See link to GIF here: https://imgur.com/gallery/liWe65E


(This post was edited by GrecoISU on Aug 20, 2018, 1:48 PM)



jts1957
Veteran


Aug 20, 2018, 6:01 PM

Post #2 of 4 (187 views)
Shortcut
Re: [GrecoISU] Insignia Splash Screen Fizzles [In reply to] Can't Post

Was this the issue it had when it was first put into storage?
Does sound continue AFTER splash screen is extinguished?
Do ALL LEDs in panel light? You'll probably have to CAREFULLY disassemble panel to see.


-------------------------
Location: Far, Far Away


GrecoISU
New User

Aug 20, 2018, 6:15 PM

Post #3 of 4 (184 views)
Shortcut
Re: [jts1957] Insignia Splash Screen Fizzles [In reply to] Can't Post

2nd Owner on TV so not 100% but she said it was fine before storage.
I hear sound after the splash screen is gone.

I'll look on the LEDs but given how sharp it is when booting up why would that be an issue? (Still learning, I'm not arguing)


jts1957
Veteran


Aug 20, 2018, 7:47 PM

Post #4 of 4 (180 views)
Shortcut
Re: [GrecoISU] Insignia Splash Screen Fizzles [In reply to] Can't Post

That's what they all say.

LEDs are one of the biggest issues across all brands & models.

EEPROM is another (with this brand), but you already swapped the Main board.

Pins 10 & 12 of CON2 both stay high while set is running?


-------------------------
Location: Far, Far Away

 
 
 


Search for (options) - Page loaded in: 0.20 s on (CGI/1.1)